Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο, (Ταϊλάνδης). Η συνταγή είναι από την εκπομπή "Μπουκιά και συχώριο", του Ηλία Μαμαλάκη.
Υλικά για 2 πιάτα:
1/2 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα σφιχτή, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
4 μικρά κρεμμυδάκια τα πράσινα φυλλαράκια μόνο, ψιλοκομμένα
300 γρμ. φιλέτο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
2 αυγά
5 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι βρασμένο, και σουρωμένο
1 1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
2 κουτ. γλ. σάλτσα σόγιας
2 κουτ. γλ. κίτρινη σάλτσα σόγιας
3 κουτ. σ. σπορέλαιο, η φοινικέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο γουόκ το λάδι να κάψει, ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το αυγό ολόκληρο, και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, και την ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τις δύο σάλτσες σόγιας, και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ανακατεύοντας. Τέλος ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, το κατεβάζουμε από την φωτιά, και το σερβίρουμε.
Σημείωση:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι, χοιρινό, καλαμαράκια, ακόμα και τόνο κονσέρβα, αντί για κοτόπουλο.
1/2 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα σφιχτή, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
4 μικρά κρεμμυδάκια τα πράσινα φυλλαράκια μόνο, ψιλοκομμένα
300 γρμ. φιλέτο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
2 αυγά
5 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι βρασμένο, και σουρωμένο
1 1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
2 κουτ. γλ. σάλτσα σόγιας
2 κουτ. γλ. κίτρινη σάλτσα σόγιας
3 κουτ. σ. σπορέλαιο, η φοινικέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο γουόκ το λάδι να κάψει, ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το αυγό ολόκληρο, και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, και την ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τις δύο σάλτσες σόγιας, και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ανακατεύοντας. Τέλος ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, το κατεβάζουμε από την φωτιά, και το σερβίρουμε.
Σημείωση:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι, χοιρινό, καλαμαράκια, ακόμα και τόνο κονσέρβα, αντί για κοτόπουλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου