Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Αρνάκι μαστέλο, Σίφνου

Μοσχομυρωδάτο αρνάκι σε μαστέλο, από την Σίφνο.
Υλικά:
4 κιλά αρνάκι
7-8 πατατούλες καθαρισμένες
4-5 κλαράκια μάραθο, ολόκληρα

Για την μαρινάδα:
450 γρμ. κρασί κόκκινο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Για το μαστέλο:
μια καλή χούφτα κληματόβεργες, κομμένες σε μήκος όσο το μαστέλο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το αρνάκι σε μεγάλα κομμάτια, το βάζουμε σε μια λεκάνη, και αδειάζουμε μέσα το κρασί.
Το αφήνουμε για μερικές ώρες να μαριναριστεί. Και από το βραδύς αν το κάνουμε, είναι ακόμα καλύτερα. Στρώνουμε στον πάτο του μαστέλο τις κληματόβεργες, (σαν βάση, σχάρα).
Τοποθετούμε από πάνω τα κλαράκια μάραθο, και μετά τις πατατούλες.
Τέλος, αφού μαριναριστεί το αρνάκι μας, πασπαλίζουμε τον άνηθο, τον μάραθο, το αλατοπίπερο, και πασαλείφουμε με τα χέρια μας, καλά το κάθε κομμάτι, ώστε να πάνε παντού τα μυρωδικά.
Τοποθετούμε το κάθε κομμάτι μέσα στο μαστέλο, και περιχύνουμε με την μαρινάδα. Πασπαλίζουμε από πάνω και λίγο ακόμα ψιλοκομμένο άνηθο.
Το σκεπάζουμε με το καπάκι του μαστέλο, ή αν δεν έχουμε, με αλουμινόχαρτο, ή χαρτί ψησίματος, και το δένουμε με ένα γερό βρεγμένο σπάγκο. Τρυπάμε λίγο το χαρτί για να αναπνέει.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 C. βαθμούς για 1,30 ώρα, και μετά στους 200 C. βαθμούς για 1 ακόμα ώρα.
Το καλύτερο είναι αν έχουμε, να το συνοψίσουμε σε χωριάτικο φούρνο με ξύλα για 4-5 ώρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF