Υλικά για τα σουτζουκάκια:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες μουσκεμένη ψίχα ψωμιού
1 τριμμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 αυγό
αλάτι,πιπέρι,μπαχάρι,πάπρικα, κύμινο ,λίγο κρασί
Για τη σάλτσα:
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
2 κούπες πολτός ντομάτας ή κονκασέ
1 κ.γλ ζάχαρη,αλάτι πιπέρι,λίγο πάπρικα.200 γραμ.
κεφαλοτύρι σε κύβους
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τα υλικά για τα σουτζουκάκια τα αφήνουμε για κανένα μισάωρο στο ψυγείο.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας και τα στρώνουμε σε λαδωμένο πυρέξ και τα περιχύνουμε με λίγο λαδάκι. Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μας γυρίζοντας τα μέχρι να ροδίσουν.
Εν τω μεταξύ όσο ψήνονται, φτιάχνουμε τη σάλτσα μας
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και σβήνουμε με το κρασί
Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μυρωδικά και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου
Βάζουμε τα σουτζουκάκια στη γάστρα και περιχύνουμε με τη σάλτσα
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 40 λεπτά περίπου
Λίγο πριν το κατεβάσουμε ρίχνουμε τα κομμάτια το κεφαλοτύρι ίσα που να λιώσει λίγο
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας,πατατούλες τηγανητές ή ρυζάκι.
Λίγα μυστικά:
Μπορούμε αντί για γάστρα να περιχύσουμε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα μέσα στο πυρέξ που τα ψήσαμε και να συνεχίσουμε το ψήσιμο.
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες μουσκεμένη ψίχα ψωμιού
1 τριμμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 αυγό
αλάτι,πιπέρι,μπαχάρι,πάπρικα, κύμινο ,λίγο κρασί
Για τη σάλτσα:
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
2 κούπες πολτός ντομάτας ή κονκασέ
1 κ.γλ ζάχαρη,αλάτι πιπέρι,λίγο πάπρικα.200 γραμ.
κεφαλοτύρι σε κύβους
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τα υλικά για τα σουτζουκάκια τα αφήνουμε για κανένα μισάωρο στο ψυγείο.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας και τα στρώνουμε σε λαδωμένο πυρέξ και τα περιχύνουμε με λίγο λαδάκι. Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μας γυρίζοντας τα μέχρι να ροδίσουν.
Εν τω μεταξύ όσο ψήνονται, φτιάχνουμε τη σάλτσα μας
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και σβήνουμε με το κρασί
Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μυρωδικά και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου
Βάζουμε τα σουτζουκάκια στη γάστρα και περιχύνουμε με τη σάλτσα
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 40 λεπτά περίπου
Λίγο πριν το κατεβάσουμε ρίχνουμε τα κομμάτια το κεφαλοτύρι ίσα που να λιώσει λίγο
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας,πατατούλες τηγανητές ή ρυζάκι.
Λίγα μυστικά:
Μπορούμε αντί για γάστρα να περιχύσουμε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα μέσα στο πυρέξ που τα ψήσαμε και να συνεχίσουμε το ψήσιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου