Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Κοτόπιτα

Μία νόστιμη κοτόπιτα προσθέτοντας την δικιά μου πινελιά.
Υλικά για τη ζύμη:
500 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξύδι
1 σφηνάκι τσικουδιά
λίγο αλάτι και νερό

Υλικά για τη γέμιση:
4 στήθη από κοτόπουλο φιλέτο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 γραμμάρια τυρί κίτρινο τριμμένο (ένταμ ή γκούντα)
100 γρμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
2 αυγά,
Αλάτι, πιπέρι,
Λίγο λάδι,
Σησάμι.

Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζω το ζυμάρι ανακατεύοντας όλα τα υλικά και ζυμώνοντας με τα χέρια για 15 λεπτά περίπου.Προσθέτουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να γίνει το ζυμάρι μαλακό και να μην κολλάει στα χέρια μας.Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα τουλάχιστον μέχρι εμείς να ετοιμάσουμε τη γέμιση!
Βράζουμε τα στήθη από το κοτόπουλο σε νερό για 10 λεπτά και μετά το κόβουμε σε πολύ μικρές μπουκιές (το ξεψαχνίζουμε. Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τα μανιτάρια για 5 λεπτά και τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση και ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό, τα τυριά, το ένα αυγό, αλάτι και πιπέρι. Η γέμιση μας είναι έτοιμη. Ανοίγουμε με τη ζύμη μας ένα φύλλο το οποίο και στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί. Τοποθετούμε την γέμιση και καλύπτουμε με το ζυμάρι που μας περίσσεψε. Ρίχνουμε από πάνω ένα αυγό χτυπημένο και το αλείφουμε καλά με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε στο τέλος με μπόλικο σησάμι. Με ένα μαχαίρι χωρίζουμε το ζυμάρι από πάνω κόβοντάς το σε κομμάτια, ώστε να φεύγει ο αέρας στο ψήσιμο και να μη φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF