Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Μελιτζανοταραμοσαλάτα

Υλικά
2-3  ψιλοκομμένα κρεμυδάκια φρέσκα
 λίγο μαιντανό
1,200 γρ. μελιτζάνες φλάσκες
1/2 κουταλιά ξύδι
λίγο πιπέρι
150 γρ. ταραμά
το χυμό από 1 λεμόνι
1 1/4 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο


Εκτέλεση
1. Ψήνετε τις μελιτζάνες στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά. Τις γυρίζετε συνέχεια και από τις δύο πλευρές και τις τρυπάτε όσο ψήνονται με το πιρούνι. Τις ξεφλουδίζετε, τις ανοίγετε από το χονδρό μέρος και τις βάζετε σε σουρωτήρι 1 ½ ώρα να φύγουν τα υγρά τους. Τις κόβετε κομμάτια.
2. Βάζετε τον ταραμά, τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια (το άσπρο μέρος μόνο), το πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και το ξίδι και τα χτυπάτε στο μπλέντερ. Μόλις γίνουν αλοιφή, ρίχνετε σταδιακά και εναλλάξ ενώ δουλεύει το μπλέντερ τα κομμάτια μελιτζάνας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
3. Βάζετε την μελιτζανοταραμοσαλάτα σε μπολ, προσθέτετε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε ελαφρά. Γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF