Υλικά
3 κ.σ. σησαμέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
1 κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
300 ml χλιαρό γάλα
500 γρ αλεύρι
1 κγ ρίγανη
1/2 κγ βασιλικό
5 κ.σ. καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
Ανακατεύω τα πρώτα 5 υλικά και τ' αφήνω μέχρι να δράσει η μαγιά.
Ζυμώνω το μείγμα της μαγιάς με τα επόμενα 3 υλικά για 10 λεπτά και αφήνω τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Ανοίγω λεπτή τη ζύμη με τα δάχτυλα μέσα στο πολύ μεγάλο ταψί, και πασπαλίζω πάνω κάτω με το καλαμποκάλευρο.
Λίγα μυστικά.
Το καλαμποκάλευρο είναι που κάνει τραγανή την πίτσα στην πιτσαρία. Το σησαμέλαιο δίνει τη νοστιμιά!
3 κ.σ. σησαμέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
1 κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
300 ml χλιαρό γάλα
500 γρ αλεύρι
1 κγ ρίγανη
1/2 κγ βασιλικό
5 κ.σ. καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
Ανακατεύω τα πρώτα 5 υλικά και τ' αφήνω μέχρι να δράσει η μαγιά.
Ζυμώνω το μείγμα της μαγιάς με τα επόμενα 3 υλικά για 10 λεπτά και αφήνω τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Ανοίγω λεπτή τη ζύμη με τα δάχτυλα μέσα στο πολύ μεγάλο ταψί, και πασπαλίζω πάνω κάτω με το καλαμποκάλευρο.
Λίγα μυστικά.
Το καλαμποκάλευρο είναι που κάνει τραγανή την πίτσα στην πιτσαρία. Το σησαμέλαιο δίνει τη νοστιμιά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου