Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Σουφλέ με τυριά ζαμπόν, και κοτόπουλο

Υλικά:
20 φέτες ψωμί του τοστ
150γρ τριμμένο κασέρι
150γρ τριμμένο έμμενταλ
150γρ τριμμένο γκούντα
200γρ ψιλοκομμένο ζαμπόν
1 στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα
3 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 1/2 νεροπότηρο πλήρες γάλα
3 αυγά
4-5 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη παρμεζάνα για το πασπάλισμα.
αλάτι, πιπέρι
και λίγο έξτρα βούτυρο για το πυρέξ.

Εκτέλεση:
Ψήστε τις φέτες του ψωμιού για 5 λεπτά στους 160 βαθμούς.Αφήστε τις να κρυώσουν.
Αφαιρέστε τη κόρα και κόψτε τις στα τέσσερα. Κόψτε σε ακανόνιστα μικρά κομματάκια το στήθος κοτόπουλου, αλατοπιπερώστε το και τηγανίστε το με λίγο ελαιόλαδο.
Πάρτε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί 30Χ40, βάλτε λίγο βούτυρο και απλώστε στον πάτο κομματάκια από το φρυγανισμένο ψωμί μέχρι να σκεπαστεί εντελώς ο πάτος.
Σε ένα μπολ ενώστε τα τριμμένα τυριά. (εκτός την παρμεζάνα) Απλώστε το 1/3 των τυριών πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Βάλτε το μισό ψιλοκομμένο ζαμπόν, και το μισό κοτόπουλο.
Ξαναβάλτε κομμάτια από το φρυγανισμένο ψωμί, το άλλο 1/3 των τυριών και το υπόλοιπο ζαμπόν, κοτόπουλο. Σκεπάστε με το υπόλοιπο ψωμί και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μπρικάκι. Σε ένα μπολ ρίξτε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα και το βούτυρο και χτυπήστε τα ελαφρά με το σύρμα. Ρίξτε μέσα τα αβγά και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένα με το γάλα και την κρέμα. Περιχύσετε το πυρέξ με το μείγμα. Αφήστε το να μουλιάσει καλά για 2 ώρες εκτός ψυγείου. Πασπαλίστε το με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήστε το στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου. Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήστε για ακόμα 10-15 λεπτά και μέχρι να κάνει μια ρόδινη κρούστα από πάνω. Απολαύστε το ζεστό

Tips
Αν θέλετε προσθέστε στα τυριά 100γρ τριμμένη φέτα δίνει άλλη γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF