Συστατικά:
1/2 κιλό ρύζι BONNET για πιλάφι
5 αυγά
3 καρότα τριμμένα
3 πιπεριές σε κομματάκια μικρά 1Χ1 εκ. περίπου (όλα τα χρώματα)
3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
150 γρμ. ζαμπόν (της αρεσκείας σας) σε κομματάκια
σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
Βράζετε το ρύζι σε αρκετά αλατισμένο νερό για 15' της ώρας. Το σουρώνουμε και το απλώνουμε σε ταψί να στεγνώσει για 1 ωρίτσα περίπου.
Χτυπάτε τα αυγά σε ομελέτα με λίγο νεράκι και τα ρίχνετε σε βαθύ τηγάνι που έχετε βάλει λάδι να κάψει. Δεν αφήνετε την ομελέτα να φουσκώσει αλλά τη σπάτε σε μικρά-μικρά κομματάκια και την τηγανίζετε μέχρι ροδίσει.
Ρίχνετε κατόπιν και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι και τη σόγια. Τα ανακατεύετε καλά να τσιγαριστούν χωρίς να βγάλουν τα νερά τους.
Ρίχνετε το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια και κατεβάζετε από την φωτιά.
Ρίχνετε και τη σόγια sauce κάνοντας κύκλους πάνω από το ρύζι, (περίπου 5-6 κύκλους), ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν.
Σερβίρετε αμέσως
Μπορείτε επίσης να συνοδέψετε χοιρινό, κοτόπουλο ή θαλασσινά.
1/2 κιλό ρύζι BONNET για πιλάφι
5 αυγά
3 καρότα τριμμένα
3 πιπεριές σε κομματάκια μικρά 1Χ1 εκ. περίπου (όλα τα χρώματα)
3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
150 γρμ. ζαμπόν (της αρεσκείας σας) σε κομματάκια
σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
Βράζετε το ρύζι σε αρκετά αλατισμένο νερό για 15' της ώρας. Το σουρώνουμε και το απλώνουμε σε ταψί να στεγνώσει για 1 ωρίτσα περίπου.
Χτυπάτε τα αυγά σε ομελέτα με λίγο νεράκι και τα ρίχνετε σε βαθύ τηγάνι που έχετε βάλει λάδι να κάψει. Δεν αφήνετε την ομελέτα να φουσκώσει αλλά τη σπάτε σε μικρά-μικρά κομματάκια και την τηγανίζετε μέχρι ροδίσει.
Ρίχνετε κατόπιν και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι και τη σόγια. Τα ανακατεύετε καλά να τσιγαριστούν χωρίς να βγάλουν τα νερά τους.
Ρίχνετε το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια και κατεβάζετε από την φωτιά.
Ρίχνετε και τη σόγια sauce κάνοντας κύκλους πάνω από το ρύζι, (περίπου 5-6 κύκλους), ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν.
Σερβίρετε αμέσως
Μπορείτε επίσης να συνοδέψετε χοιρινό, κοτόπουλο ή θαλασσινά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου