Υλικά
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι νερό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κουταλιά αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
2-3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και την μαγιά. Ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό και λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι μας, να μην κολλάει και να μην είναι ούτε σκληρό ούτε μαλακό.
Ίσως χρειαστεί λίγο νερό ή λίγο αλεύρι παραπάνω.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα σε ζεστό μέρος σκεπασμένο. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε το ζυμάρι.
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι νερό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κουταλιά αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
2-3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και την μαγιά. Ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό και λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι μας, να μην κολλάει και να μην είναι ούτε σκληρό ούτε μαλακό.
Ίσως χρειαστεί λίγο νερό ή λίγο αλεύρι παραπάνω.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα σε ζεστό μέρος σκεπασμένο. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε το ζυμάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου