Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Μελιτζάνες τυλιχτές με κυμά και κουκουνάρι

Υλικά
½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 κουταλιές κουκουνάρι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό
3 με 4 μελιτζάνες φλασκες ( μεγάλες και μακρόστενες )
3 κουταλιές Βιτάμ
3 κουταλιές ξανθές σταφίδες
2-3 κουταλιές τριμμένο τυρί ( παρμεζάνα ή κεφαλογρβιέρα )
 ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 μέτριο τριμμένο κρεμύδι
1 πουμαρό πελτίνο
1 φάκελο σάλτσα κνόρ ναπολιταίν, ή σπιτική σάλτσα ντομάτας (βλέπε συνταγή)
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες και τις βάζετε για 1 ώρα περίπου σε νερό με αλάτι, να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε, τις στύβετε ελαφρά και τις τηγανίζετε με ελαιόλαδο. Τις αφήνετε να στραγγίξουν.
2. Σοτάρετε σε κατσαρόλα τον κιμά, με το κρεμμύδι και τo Βιτάμ. Προσθέτετε το Πελτίνο, το μαϊντανό, λίγο νερό, αν χρειάζεται, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει. Λίγο πριν τον αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κουκουνάρι και τις σταφίδες.
Βάζετε λίγο από το μείγμα του κιμά πάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τις τυλίγετε ρολό. Τις βάζετε σε ταψί ή πυρέξ, που έχετε αλείψει με Βιτάμ, τις πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο και τις ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς, για 45 λεπτά. Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές ή χλιαρές με σάλτσα κνόρ Ναπολιταίν που την ετοιμάζετε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης, η την σπιτική σάλτσα ντομάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF