Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Γλυκόξινη σάλτσα

Υλικά:
Χυμό ενός πορτοκαλιού (σουρωμένος)
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού πουμαρό
1 φλυτζάνακι του καφέ καστανή ζάχαρη
3/4 φλυτζάνακι του καφέ λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλαόυρ
1 φλιτζάνι νερό
Μερικές σταγόνες ταμπάσκο

Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για την σάλτσα, εκτός το κόρν φλάουρ, και τα βάζουμε στην φωτιά να πάρουν μια βράση.
2. Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγο νερό κρύο, και το προσθέτουμε.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, και προσθέτουμε όσο ταμπάσκο θέλουμε, δοκιμάζοντας το. Αν δεν θέλουμε, μπορούμε να μην βάλουμε καθόλου.
Η σάλτσα δεν πρέπει να γίνει σαν κρέμα, απλά να είναι παχύρρευστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF