Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ζύμη πεϊνιρλί


 Υλικά
15 γρ. ψιλό αλάτι
250 γρ. μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένο)
750 γρ. αλεύρι σκληρό (κοσκινισμένο)
20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. νωπή μαγιά
40 γρ. Βτάμ
προαιρετικά 1 αβγό
500-550 γρ. νερό
20 γρ. αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση
Toποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο και τα χτυπάμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να κορδάρει. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου. Κόβουμε και ζυγίζουμε στο επιθυμητό μέγεθος και βάρος. Πλάθουμε σε σχήμα βάρκας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά σκεπάζοντάς τα με μεμβράνη.
Ανοίγουμε σε φύλλο με το πλάστη τα βαρκάκια και τοποθετούμε τη γέμιση κατά μήκος της ζύμης. Ανασηκώνουμε τα πλαϊνά της ζύμης, ενώνουμε και τραβάμε τις δύο άκρες ελαφρά ώστε να δώσουμε το σχήμα βάρκας.
Τα τοποθετούμε στη στόφα για 30 λεπτά περίπου στους 35 βαθμούς κελσίου και 70 βαθμούς υγρασία.
Προαιρετικά αν θέλουμε τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης του πεϊνιρλί μια λωρίδα μπέϊκον.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF