Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ελιές τσακιστές (σπαστές)

Για 2 κιλά πράσινες ελιές.
Με τη βοήθεια μιας πέτρας τσακίζουμε τις ελιές (προσέχοντας να μη σπάσει το κουκούτσι), σπάμε δηλαδή την σάρκα τους και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό που έχουμε προσθέσει αλάτι και λεμόνια κομμένα στα τέσσερα.
Τις αφήνουμε 9-10 μέρες περίπου αλλάζοντας το νερό τους καθημερινά, για να "ξεπικρίσουν".
Τέλος τις βάζουμε σε βάζο με 1 λεμόνι κομμένο στα τέσσερα με μία κούπα αλάτι χοντρό και λίγο φρέσκο μάραθο, κατά προτίμηση την κορφή το άνθος δηλαδή, και σκεπάζουμε με φρέσκο καθαρό νερό. Μετά από 2 μέρες είναι έτοιμες για φάγωμα. Δεν διατηρούνται πάρα πολύ, μπορούμε να ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω για περισσότερο καιρό διατήρησης, και σφραγισμένες καλά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF