Υλικά
200 γρ. ταραμάς
300 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
1 & 1/2 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
χυμός 2 λεμονιών
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού και την στίβουμε καλά. Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι να πολτοποιηθεί μαζί με λίγο λάδι και προσθέτουμε τον ταραμά, το ψωμί και το λάδι με το χυμό των λεμονιών. Χτυπάμε καλά να ανακατευτούν. Όσο πιο πολύ ώρα χτυπήσουμε το μείγμα τόσο πιο αφράτη γίνεται η σαλάτα μας. Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο νερό.
Ο καλύτερος ταραμάς είναι ο λευκός, κι ας είναι λίγο ακριβότερος. Προτιμήστε τον.
Διατηρείται αρκετές μέρες στο ψυγείο, κλεισμένη καλά σε τάπερ.
200 γρ. ταραμάς
300 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
1 & 1/2 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
χυμός 2 λεμονιών
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού και την στίβουμε καλά. Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι να πολτοποιηθεί μαζί με λίγο λάδι και προσθέτουμε τον ταραμά, το ψωμί και το λάδι με το χυμό των λεμονιών. Χτυπάμε καλά να ανακατευτούν. Όσο πιο πολύ ώρα χτυπήσουμε το μείγμα τόσο πιο αφράτη γίνεται η σαλάτα μας. Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο νερό.
Ο καλύτερος ταραμάς είναι ο λευκός, κι ας είναι λίγο ακριβότερος. Προτιμήστε τον.
Διατηρείται αρκετές μέρες στο ψυγείο, κλεισμένη καλά σε τάπερ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου