Υλικά
το χυμό από 2 λεμόνια
ψιλοκομμένο μαιντανό
1 κιλό μελιτζάνες
1 μικρό κρεμύδι (τριμένο, ξερό)
1 1/2 πουμαρό ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια μαγιονέζα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ψήνετε τις μελιτζάνες σε δυνατό φούρνο για 20 λεπτά της ώρας και τις βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.
2. Όταν κρυώσουν οι μελιτζάνες, τις καθαρίζετε από τη φλούδα τους, ψιλοκόβετε την ψίχα τους και τη στραγγίζετε καλά από τα υγρά της.
3. Βάζετε σ’ ένα μπολ την μαγιονέζα, το πουμαρό, την ψιλοκομμένη μελιτζάνα (ψίχα), τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, τον χυμό του λεμονιού, το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε όλα μαζί καλά, ώστε να γίνουν ένα μείγμα.
4. Δοκιμάζετε τη σαλάτα μήπως θέλει ακόμη λίγο λεμόνι ή αλάτι και τη βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
το χυμό από 2 λεμόνια
ψιλοκομμένο μαιντανό
1 κιλό μελιτζάνες
1 μικρό κρεμύδι (τριμένο, ξερό)
1 1/2 πουμαρό ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια μαγιονέζα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ψήνετε τις μελιτζάνες σε δυνατό φούρνο για 20 λεπτά της ώρας και τις βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.
2. Όταν κρυώσουν οι μελιτζάνες, τις καθαρίζετε από τη φλούδα τους, ψιλοκόβετε την ψίχα τους και τη στραγγίζετε καλά από τα υγρά της.
3. Βάζετε σ’ ένα μπολ την μαγιονέζα, το πουμαρό, την ψιλοκομμένη μελιτζάνα (ψίχα), τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, τον χυμό του λεμονιού, το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε όλα μαζί καλά, ώστε να γίνουν ένα μείγμα.
4. Δοκιμάζετε τη σαλάτα μήπως θέλει ακόμη λίγο λεμόνι ή αλάτι και τη βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου