Εκτέλεση:
Παίρνουμε 2 κιλά ελιές μαύρες, νυχάτες, τις χαρακώνουμε, τις βάζουμε σε λεκάνη σε μπόλικο νερό και τις αφήνουμε περίπου 15-20 μέρες, αλλάζοντας κάθε πρωί το νερό με καθαρό.Αφού ξεπικρίσουν, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε αρκετό αλάτι, τις ανακατεύουμε 2-3 φορές τη μέρα και τις αφήνουμε γιά 3 μέρες.
Μετά τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο. Τις σκεπάζουμε με ξύδι, (αν είναι πολύ δυνατό το ξύδι, ρίχνουμε λίγο νερό) ρίχνουμε μία κουταλιά κοφτή ρίγανη, και 2 κουταλιές σούπας χοντροκομμένο μαιντανό με σέλινο, και τέλος σκεπάζουμε με 2 δάκτυλα ελαιόλαδο. Ανακινούμε το βάζο και μετά από 2-3 μέρες είναι έτοιμες.... όσο μένουν, τόσο πιο νόστιμες γίνονται.
Έτσι έχουμε ελιές στο σπίτι μας, όλο το χρόνο, ωραιότατες, καθαρές και φτηνές.
Την ποσότητα την επιλέγουμε εμείς, αυτή είναι μία ενδεικτική αναλογία...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου