Υλικά:
1 – 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 μεγάλα αυγά
αλάτι πιπέρι
4 κουταλιές σογιέλαιο
4 φλιτζάνια κρύο βρασμένο ρύζι
2-3 κουταλιές light soy sauce, ή oyster sauce
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το γουόκ( ή ένα βαθύ τηγάνι) και προσθέστε 2 κουταλιές λάδι.
Όταν το λάδι κάψει προσθέστε τα αυγά, ανακατεύετε μέχρι να γίνουν σαν ελαφρώς
σπασμένη ομελέτα αλλά να μην στεγνώσουν.Βγάλτε τα αυγά από το γουόκ και
καθαρίστε το.
Προσθέστε 2 κουταλιές λάδι και το ρύζι και ανακατεύετε σοτάροντας το ρύζι
για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεχωρίσει. Προσθέστε την soy sauce,
ή oyster sauce. Όταν το ρύζι ζεσταθεί καλά προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά, προσθέστε και τα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε.
Σερβίρεται ζεστό.
Tips:
Μπορείτε να προσθέσετε πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, αρακά, καλαμπόκι, ακόμα και ψιλοκομμένο μοσχαράκι. Τέλειο...
1 – 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 μεγάλα αυγά
αλάτι πιπέρι
4 κουταλιές σογιέλαιο
4 φλιτζάνια κρύο βρασμένο ρύζι
2-3 κουταλιές light soy sauce, ή oyster sauce
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το γουόκ( ή ένα βαθύ τηγάνι) και προσθέστε 2 κουταλιές λάδι.
Όταν το λάδι κάψει προσθέστε τα αυγά, ανακατεύετε μέχρι να γίνουν σαν ελαφρώς
σπασμένη ομελέτα αλλά να μην στεγνώσουν.Βγάλτε τα αυγά από το γουόκ και
καθαρίστε το.
Προσθέστε 2 κουταλιές λάδι και το ρύζι και ανακατεύετε σοτάροντας το ρύζι
για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεχωρίσει. Προσθέστε την soy sauce,
ή oyster sauce. Όταν το ρύζι ζεσταθεί καλά προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά, προσθέστε και τα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε.
Σερβίρεται ζεστό.
Tips:
Μπορείτε να προσθέσετε πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, αρακά, καλαμπόκι, ακόμα και ψιλοκομμένο μοσχαράκι. Τέλειο...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου