Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Κινέζικο τηγανιτό ρύζι

Υλικά:
1 – 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 μεγάλα αυγά
αλάτι πιπέρι
4 κουταλιές σογιέλαιο
4 φλιτζάνια κρύο βρασμένο ρύζι
2-3 κουταλιές light soy sauce, ή oyster sauce

Εκτέλεση:
 Προθερμαίνετε το γουόκ( ή ένα βαθύ τηγάνι) και προσθέστε 2 κουταλιές λάδι.
Όταν το λάδι κάψει προσθέστε τα αυγά, ανακατεύετε μέχρι να γίνουν σαν ελαφρώς
σπασμένη ομελέτα αλλά να μην στεγνώσουν.Βγάλτε τα αυγά από το γουόκ και
καθαρίστε το.
Προσθέστε 2 κουταλιές λάδι και το ρύζι και ανακατεύετε σοτάροντας το ρύζι
για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεχωρίσει. Προσθέστε την soy sauce,
ή oyster sauce. Όταν το ρύζι ζεσταθεί καλά προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά, προσθέστε και τα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε.
Σερβίρεται ζεστό.

Tips:
Μπορείτε να προσθέσετε πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, αρακά, καλαμπόκι, ακόμα και ψιλοκομμένο μοσχαράκι. Τέλειο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF