Υλικά
Για μια ταρτιέρα 24 εκ.
1 φύλλο ζύμη κουρού
Για τη γέμιση
1 μικρή πιπεριά πράσινη χοντροκομμένη
1 μικρή πιπεριά κόκκινη χοντροκομμένη
3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κ.σ. βούτυρο
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1 ½ φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
8 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν ή 2-3 λουκάνικα ψιλοκομμένα
1 ½ φλ.τσ. τριμμένο τυρί έμενταλ ή άλλο της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
1. Απλώνετε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθούν, εκτός από τον πάτο, και τα πλαϊνά της. Τη βάζετε στο ψυγείο.
2. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Λιώνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το ζαμπόν ή το λουκάνικο. Αποσύρετε από τη φωτιά, και προσθέτετε τις πιπεριές.
3. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Διορθώνετε τη γεύση με αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο.
4. Απλώνετε την γέμηση με το κρεμύδι κ.λ.π. πάνω στη ζύμη και περιχύνετε με το μείγμα κρέμας-αβγών.
5. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 40-50 λεπτά. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά, πριν κόψετε τις μερίδες, και σερβίρετε σε πιάτα.
Για μια ταρτιέρα 24 εκ.
1 φύλλο ζύμη κουρού
Για τη γέμιση
1 μικρή πιπεριά πράσινη χοντροκομμένη
1 μικρή πιπεριά κόκκινη χοντροκομμένη
3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κ.σ. βούτυρο
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1 ½ φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
8 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν ή 2-3 λουκάνικα ψιλοκομμένα
1 ½ φλ.τσ. τριμμένο τυρί έμενταλ ή άλλο της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
1. Απλώνετε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθούν, εκτός από τον πάτο, και τα πλαϊνά της. Τη βάζετε στο ψυγείο.
2. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Λιώνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το ζαμπόν ή το λουκάνικο. Αποσύρετε από τη φωτιά, και προσθέτετε τις πιπεριές.
3. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Διορθώνετε τη γεύση με αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο.
4. Απλώνετε την γέμηση με το κρεμύδι κ.λ.π. πάνω στη ζύμη και περιχύνετε με το μείγμα κρέμας-αβγών.
5. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 40-50 λεπτά. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά, πριν κόψετε τις μερίδες, και σερβίρετε σε πιάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου