Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ζύμη κουρού

Υλικά
10 γρ. ΑΛΑΤΙ
5 γρ. κρυσταλλική ΖΑΧΑΡΗ
300 γρ. σκληρό ΒΙΤΑΜ
25 γρ. ΞΥΔΙ
175 γρ. ΝΕΡΟ
500 γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ (κοσκινισμένο)

Εκτέλεση
Κόβουμε το Βιτάμ σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στον κάδο του μίξερ με το φτερό και χτυπάμε στην 1η ταχύτητα για 3 λεπτά περίπου. Η υφή του μείγματος μετά το δούλεμα πρέπει να είναι όπως τα σβόλια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή, αλάτι, ζάχαρη, ξύδι, νερό και δουλεύουμε όλο το μείγμα, μέχρι την πλήρη ομογενοποίησή του. Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50γρ. (π.χ τυροπιτάκια) και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά περίπου. Μετά την ξεκούραση της ζύμης ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη ή ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε με τη βοήθεια κουπ – πατ και βάζουμε μέσα τη γέμιση για τυρόπιτα ή οποιαδήποτε άλλη της αρεσκείας μας και την κλείνουμε σα μισοφέγγαρο. Την αλείφουμε με αβγό με τη βοήθεια ενός πινέλου και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμούς κελσίου για 25-30 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF