Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Αφαλός χανούμισας

Υλικά
250 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
2 αυγά
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1/4 κούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
250 γρ. κιμά
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
2 αυγά
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
1 κούπα βούτυρο λιωμένο
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 κούπα μπεσαμέλ σφιχτή (προαιρετικά)
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

Γίνονται 12 - 14 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 35' - 40'

Εκτέλεση
Ανακατέψτε σ' ένα μπολ το τυρί με τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. 
Προσθέστε πιπέρι φρεσκοτριμμένο και το δυόσμο. 
Ετοιμάστε τη γέμιση του κιμά. Σοτάρετε τα κρεμμύδι μέσα στο λάδι, να μαραθούν. Ρίξτε κι ανακατέψτε τον κιμά, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το άνηθο, αλάτι και πιπέρι. 
Ανοίξτε τα φύλλα και διπλώστε τα σε τρίγωνο. Αφαιρέστε το κομμάτι που περισσεύει από τη μακριά πλευρά. 
Ανοίξτε ένα φύλλο, βουτυρώστε το και βάλτε μια λωρίδα από αυτές που κόψατε, διαγωνίως στο κέντρο. Διπλώστε πάλι σε τρίγωνο και βουτυρώστε την επιφάνεια. Στη βάση του τριγώνου κατά μήκος, βάλτε εναλλάξ δύο κουταλιές από τη γέμιση του τυριού και δύο από τη γέμιση του κιμά. 
Τυλίξτε σε ρολό μπαστούνι και κατόπιν σε σπιράλ. 
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, φτιάχνοντας πιτάκια σε σχήμα σπιράλ. Αραδιάστε τα πιτάκια σε ταψί και, αν θέλετε, βάλτε μια κουταλιά μπεσαμέλ, επάνω στο καθένα. Πασπαλίστε τα με το κεφαλοτύρι, είτε βάλετε τη μπεσαμέλ, είτε όχι. 
Ψήστε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου, 35' - 40', να ροδίσουν. Σερβίρετέ τα ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF