Υλικά:
1 φλ. ξύδι
1 φλ. ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. αλάτι
1/2 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι (σουρωμένος)
1/2 φλ. χυμό ανανά (σουρωμένος)
1/2 φλ. ντοματοχυμό (πχ pummaro)
2 κ. γ. κόρν φλάουρ
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 10'.
Πρέπει να δοκιμάσουμε τη σάλτσα και όλες οι γεύσεις να δένουν αρμονικά. Αν είναι έντονο το ξύδι βάζουμε κι άλλη ζάχαρη, ενώ αν είναι γλυκιά βάζουμε ξύδι.
Δένουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, και το προσθέτουμε έτσι λιωμένο στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Αν τη βάλουμε σε πλατύστομο βαζάκι και δεν το κλείσουμε σφιχτά, διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για μήνες (όχι στο ψυγείο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου