Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Γλυκόξινη σάλτσα 2


Υλικά:
1 φλ. ξύδι
1 φλ. ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. αλάτι
1/2 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι (σουρωμένος)
1/2 φλ. χυμό ανανά (σουρωμένος)
1/2 φλ. ντοματοχυμό (πχ pummaro)
2 κ. γ. κόρν φλάουρ

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 10'.
Πρέπει να δοκιμάσουμε τη σάλτσα και όλες οι γεύσεις να δένουν αρμονικά. Αν είναι έντονο το ξύδι βάζουμε κι άλλη ζάχαρη, ενώ αν είναι γλυκιά βάζουμε ξύδι.
Δένουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, και το προσθέτουμε έτσι λιωμένο στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Αν τη βάλουμε σε πλατύστομο βαζάκι και δεν το κλείσουμε σφιχτά, διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για μήνες (όχι στο ψυγείο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF