Υλικά:
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
500 - 700 γρ. γάλα
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
200 γρ. παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
5 χούφτες σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κοτόπουλο ψημένο καθαρισμένο και κομμένο
6 κρόκους αυγών
2 φέτες ψωμί κομμένο σε κύβους
6 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα που έχουμε ήδη ζεστάνει μέχρι που η μπεσαμελ να πήξει. Στη συνέχεια προσθέτουμε στην μπεσαμελ αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους αυγών και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά πλην τα ασπράδια αυγών που θα τα βάλουμε στο τέλος. Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα σύρμα μέχρι που να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα, στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγκα σιγά - σιγά ανακατεύουμε ανάλαφρα για να δώσουμε όγκο στο σουφλέ μας. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά. (Προσοχή μην ανοίξετε τον φούρνο για να μην σας ξεφουσκώσει).
Το σουφλέ τρώγεται σχετικά αφράτο και ζουμερό, μην το παραψήσετε.
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
500 - 700 γρ. γάλα
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
200 γρ. παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
5 χούφτες σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κοτόπουλο ψημένο καθαρισμένο και κομμένο
6 κρόκους αυγών
2 φέτες ψωμί κομμένο σε κύβους
6 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα που έχουμε ήδη ζεστάνει μέχρι που η μπεσαμελ να πήξει. Στη συνέχεια προσθέτουμε στην μπεσαμελ αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους αυγών και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά πλην τα ασπράδια αυγών που θα τα βάλουμε στο τέλος. Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα σύρμα μέχρι που να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα, στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγκα σιγά - σιγά ανακατεύουμε ανάλαφρα για να δώσουμε όγκο στο σουφλέ μας. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά. (Προσοχή μην ανοίξετε τον φούρνο για να μην σας ξεφουσκώσει).
Το σουφλέ τρώγεται σχετικά αφράτο και ζουμερό, μην το παραψήσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου