Υλικά
Για ένα ταψί Νο 40 θα χρειαστούμε:
350 γρ. αλεύρι (σκληρό και μαλακό, μισό-μισό)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο σκόνη σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χλιαρό νερό για το ζύμωμα (όσο πάρει - 1 νεροπότηρο και κάτι)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και το νερό.
Ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση, όπου θα βάλουμε το λάδι και θα ρίξουμε και λίγο νερό.
Ζυμώνουμε ώστε να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί, για περίπου μισή ώρα.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το ζυμάρι μας σε αυτό.
Τώρα είναι έτοιμο να δεχτεί τα υλικά της αρεσκείας σας και να ψήσετε την πίτσα σας.
Για ένα ταψί Νο 40 θα χρειαστούμε:
350 γρ. αλεύρι (σκληρό και μαλακό, μισό-μισό)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο σκόνη σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χλιαρό νερό για το ζύμωμα (όσο πάρει - 1 νεροπότηρο και κάτι)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και το νερό.
Ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση, όπου θα βάλουμε το λάδι και θα ρίξουμε και λίγο νερό.
Ζυμώνουμε ώστε να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί, για περίπου μισή ώρα.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το ζυμάρι μας σε αυτό.
Τώρα είναι έτοιμο να δεχτεί τα υλικά της αρεσκείας σας και να ψήσετε την πίτσα σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου