Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ψαρονέφρι με μουστάρδα, στο φούρνο

Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε φιλέτα
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
2 κουταλιές μπαλσάμικο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλαδάκια δενδρολίβανο
2 φύλλα ξερή δάφνη
6 κουταλιές μουστάρδα Hellmann's Mild
αλάτι
πιπέρι
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε το κρέας από λίπη και ίνες, το φιλετάρουμε σε σχήμα πεταλούδας και αλατοπιπερώνουμε.
2. Ετοιμάζουμε το μείγμα της επικάλυψης. Βάζουμε σε βαθύ μπολ, 2 κουταλάκια ελαιόλαδο με το σκόρδο λιωμένο, προσθέτουμε τα φύλλα της δάφνης θρυμματισμένα, το φρέσκο δενδρολίβανο, τη μουστάρδα, το balsamico, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
3. Σε ένα ταψάκι βάζουμε ελαιόλαδο και αλείφουμε το κρέας.
4. Ανοίγουμε τα φιλέτα και τοποθετούμε στη μέση του καθενός από μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας. Απλώνουμε το μείγμα για να καλύψουμε όλο το κρέας. Γυρνάμε με προσοχή τα φιλέτα κι από την άλλη και επαναλαμβάνουμε μέχρι να καλυφθούν εντελώς.
5. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε 1 ποτηράκι νερό στο ταψί.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
7. Σερβίρουμε με υπέροχες πατάτες φούρνου, τις οποίες τις έχουμε ψήσει με νερό, χυμό λεμονιού, 1 κ. σ. μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF