Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τυρόπιτα Ρουμελιώτικη

Υλικά
15 αυγά
500 γρ. τυρί φέτα
750 γραμ. γάλα
500 γραμ. αλεύρι γιο το άνοιγμα του φύλλου, ή 500 γραμ. φύλλο έτοιμο

Εκτέλεση
Αν θέλουμε να ανοίξουμε το φύλλο, ρίχνουμε στο αλεύρι, τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να γίνει μια κανονική ζύμη, και της προσθέτουμε λίγο λάδι και λίγο αλάτι γίά να ανοίγονται εύκολα τα φύλλα.
Για το γέμισμα της πίτας, σπάζουμε τα 12 από τα 15 αυγά, τα χτυπάμε επί 5 λεπτά και τα ενώνουμε με το γάλα. Έπειτα κομματιάζουμε το τυρί, το προσθέτουμε στα αυγά με το γάλα, και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σ' ένα ταψί μετρίου μεγέθους στρώνουμε τρία φύλλα, και πάνω τους λίγο από το μείγμα. Καλό θα ήταν να προσέχουμε στα φύλλα να μην πέφτει πολλή γέμιση. Σε κάθε φύλλο ρίχνουμε και το ανάλογο μείγμα.
Στο τέλος όσο γάλα περισσέψει, σπάμε τα 3 αυγά και, αφού τα χτυπήσουμε, περιχύνουμε με το μείγμα την επιφάνεια της πίτας, ραντίζοντας την και με λίγο λάδι η βούτυρο.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμμένο φούρνο, για 15' - 20' λεπτά, αφήνοντάς την να φουσκώσει πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF