Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Γλυκόξυνο χοιρινό με ρύζι και σπαράγγια

Παραλλαγή συνταγής με την δικιά μου πινελιά
Υλικά:
2 κιλά χοιρινό μπούτι, ψαχνό
2 πιπεριές πράσινες
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 κονσέρβα σπαράγγια
7 κουτ. σ. σάλτσα σόγιας (say sause)
250 γρμ. γλυκόξινη σάλτσα
1/2 κουτ. γ. κύμινο σκόνη
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
1/2 κιλό ρύζι σπυρωτό

Εκτέλεση:
Σε ένα γουόκ, η τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, και τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, σοτάρουμε για λίγο ακόμα και προσθέτουμε τα σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, σοτάρουμε ακόμα λίγο, και σβήνουμε με την σάλτσα σόγιας, προσθέτουμε την γλυκόξινη σάλτσα, βράζουμε για λίγα λεπτά, και το κατεβάζουμε από την φωτιά. Βράζουμε το ρύζι με λίγο αλάτι, και το σουρώνουμε. Σερβίρουμε μία μερίδα ρύζι σε ένα πιάτο, και βάζουμε από πάνω μία μερίδα χοιρινό.

Συμβουλή.
Συνοδέψτε το με σαλάτα: Γλυκόξινο κόκκινο λάχανο με μήλο και μπαχαρικά
Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF