Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Τζατζίκι με κόκκινο λάχανο

Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
3-4 σκελίδες σκόρδο, (ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
1 κούπα καρότο τριμμένο
3 χούφτες κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. καφέ αγνό ελαιόλαδο
4 κουτ. σ. ξύδι
Αλάτι
μισή πρέζα πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ψιλοκομμένο λάχανο, το καρότο, το ξύδι, και το αλάτι. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το γιαούρτι, το πιπέρι, και το καλά λιωμένο σκόρδο, και ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας λίγο - λίγο το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τον άνηθο και τα λαχανικά με το ξύδι, ανακατεύουμε πολύ καλά, το αφήνουμε λίγη ώρα να δέσουν τα υλικά. Είναι έτοιμο.


Σημείωση.
Τα υλικά είναι δεμένα στη γεύση με αυτή την δοσολογία.
Στο θέμα σκόρδου του αλατιού, και ξύδι, είναι επιλογή δική σας στο πόσο πικάντικο το θέλετε. Επίσης το πιπέρι είναι προαιρετικό, εγώ πάντα βάζω μισή πρέζα.
Όταν λέμε 3 χούφτες, εννοούμε όσο μπορεί να πιάσει μία χούφτα, λίγο πάνω, λίγο κάτω δεν χάλασε η συνταγή... :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF