Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
3-4 σκελίδες σκόρδο, (ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
1 κούπα καρότο τριμμένο
3 χούφτες κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. καφέ αγνό ελαιόλαδο
4 κουτ. σ. ξύδι
Αλάτι
μισή πρέζα πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ψιλοκομμένο λάχανο, το καρότο, το ξύδι, και το αλάτι. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το γιαούρτι, το πιπέρι, και το καλά λιωμένο σκόρδο, και ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας λίγο - λίγο το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τον άνηθο και τα λαχανικά με το ξύδι, ανακατεύουμε πολύ καλά, το αφήνουμε λίγη ώρα να δέσουν τα υλικά. Είναι έτοιμο.
Σημείωση.
Τα υλικά είναι δεμένα στη γεύση με αυτή την δοσολογία.
Στο θέμα σκόρδου του αλατιού, και ξύδι, είναι επιλογή δική σας στο πόσο πικάντικο το θέλετε. Επίσης το πιπέρι είναι προαιρετικό, εγώ πάντα βάζω μισή πρέζα.
Όταν λέμε 3 χούφτες, εννοούμε όσο μπορεί να πιάσει μία χούφτα, λίγο πάνω, λίγο κάτω δεν χάλασε η συνταγή... :-)
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
3-4 σκελίδες σκόρδο, (ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
1 κούπα καρότο τριμμένο
3 χούφτες κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. καφέ αγνό ελαιόλαδο
4 κουτ. σ. ξύδι
Αλάτι
μισή πρέζα πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ψιλοκομμένο λάχανο, το καρότο, το ξύδι, και το αλάτι. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το γιαούρτι, το πιπέρι, και το καλά λιωμένο σκόρδο, και ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας λίγο - λίγο το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τον άνηθο και τα λαχανικά με το ξύδι, ανακατεύουμε πολύ καλά, το αφήνουμε λίγη ώρα να δέσουν τα υλικά. Είναι έτοιμο.
Σημείωση.
Τα υλικά είναι δεμένα στη γεύση με αυτή την δοσολογία.
Στο θέμα σκόρδου του αλατιού, και ξύδι, είναι επιλογή δική σας στο πόσο πικάντικο το θέλετε. Επίσης το πιπέρι είναι προαιρετικό, εγώ πάντα βάζω μισή πρέζα.
Όταν λέμε 3 χούφτες, εννοούμε όσο μπορεί να πιάσει μία χούφτα, λίγο πάνω, λίγο κάτω δεν χάλασε η συνταγή... :-)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου