Υλικά:
300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, σταρένιο χωριάτικο, μόνο την ψίχα
100 γρ. ταραμάς, κατά προτίμηση άσπρος
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
χυμός από 1 λεμόνι
½ φλ. ελαιόλαδο
1 πατάτα βρασμένη και λιωμένη με το πιρούνι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, η σέλινο
ελάχιστο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τρίβουμε με το χέρι καλά την ψίχα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει και να δέσουν τα αρώματά του. (αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό.) Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες όπως και τα κεφτεδάκια, και τα τιγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν από όλες τις πλευρές, τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι.
300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, σταρένιο χωριάτικο, μόνο την ψίχα
100 γρ. ταραμάς, κατά προτίμηση άσπρος
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
χυμός από 1 λεμόνι
½ φλ. ελαιόλαδο
1 πατάτα βρασμένη και λιωμένη με το πιρούνι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, η σέλινο
ελάχιστο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τρίβουμε με το χέρι καλά την ψίχα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει και να δέσουν τα αρώματά του. (αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό.) Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες όπως και τα κεφτεδάκια, και τα τιγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν από όλες τις πλευρές, τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου