Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Καλαμάρια γεμιστά

Υλικά
300 γρ. αγκινάρες (την καρδιά, ψιλοκομμένη)
1 κουταλιά άνηθος ( ψιλοκομμένος)
1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό καθαρισμένα καλαμάρια
1 κουταλιά κάπαρη
1 φλιτζανάκι κρασί λευκό
4 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
½ ματσάκι μαϊντανό ( ψιλοκομμένος)
150 γρ. ψιλοκομμένα πράσα
το χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά ρύζι Καρολίνα
1 κύβο knorr "κρεμμυδάκι & μαϊντανός"
1/2 pummaro ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ζωμός λαχανικών knorr
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένετε τα καλαμαράκια και τα βάζετε στην άκρη. Σοτάρετε την αγκινάρα, το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο και την κάπαρη με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με τον στιγμιαίο ζωμό knorr.
2. Όταν μαλακώσουν, ρίχνετε το ρύζι, το χυμό λεμονιού, το pummaro, τον κύβο knorr και λίγο από το κρασί. Αφήνετε το μείγμα λίγο να βράσει, να πιει τα υγρά του.
3. Γεμίζετε με το μείγμα τα καλαμαράκια και τα σοτάρετε ελαφρά σε κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σβήνετε με το υπόλοιπο κρασί και σιγοβράζετε τα καλαμαράκια σε σιγανή φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF