Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Μελιτζάνες τυλιχτές με ρικότα

Υλικά:
2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες φέτες 1 εκ.
400 γρ.   Ρικότα
80 γρ.  τριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές σούπας   ψιλοκομμένο βασιλικό
500 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας, η σπιτική σάλτσα ντομάτας (βλέπε συνταγή, προτείνεται)
80 γρ.   τριμμένη μοτσαρέλα
1/3 κούπας  ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι: όσο προτιμάτε

Εκτέλεση:
 1. Πλένετε τις μελιτζάνες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις κόβετε σε φέτες 1 εκ. περίπου. (κατά μήκος, όχι ρόδες) Τις αλατίζετε και τις αφήνετε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Τινάζετε τις μελιτζάνες από τα υγρά που βγάλανε, τις στεγνώνετε και τις περνάτε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο. Τις βάζετε σε ταψί και τις ψήνετε περίπου 15 λεπτά να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το φούρνο.
3. Εν τω μεταξύ, ανακατεύετε τη ρικότα με την μισή παρμεζάνα, τον βασιλικό λίγο αλάτι και πιπέρι. Μοιράζετε την γέμιση πάνω από τις μελιτζάνες και τις τυλίγετε σε ρολό. Τις βάζετε σε μικρό ταψάκι, με την ένωση προς τα κάτω.
 4. Περιχύνετε με την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και ψήνετε στο φούρνο, να λιώσουν τα τυριά, για 15  λεπτά περίπου, στους 200 C
5. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Tips
Μπορείτε να αφερέσετε λίγο ρικότα και να προσθέσεται τυρί φέτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF