Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κοτόπιτα

Υλικά για τη ζύμη:
Αλεύρι: 3 κούπες
Ξερή μαγιά: 1 φακελάκι
Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές
Ζάχαρη: 1 κουταλάκι
Χλιαρό νερό: 1 κούπα
Αλάτι: 1 κουταλάκι
Χοντρό αλάτι: 2 κουταλάκια

Υλικά για τη γέμιση:
Φιλέτο κοτόπουλο: 500 γρ.
Χρωματιστές πιπεριές: 1 κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πράσινη
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μεγάλο
Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι
Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές
Γούστερ σος: 2 κουταλάκια
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Οδηγίες:
 1. Διαλύετε την μαγιά και την ζάχαρη στο μισό χλιαρό νερό και την αφήνετε 10 λεπτά. Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε τη μαγιά, το μισό ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνετε, σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.
2. Μέχρι να φουσκώσει η ζύμη, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζετε το κοτόπουλο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα μαραίνετε και αυτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τη γούστερ σος, το θυμάρι και το αλατοπίπερο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.
3. Ζυμώνετε ελαφρά τη ζύμη και την χωρίζετε σε δύο μέρη, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε τη ζύμη σε στρόγγυλο φύλλο, τόσο μεγάλο, ώστε να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα από ταψάκι 20 - 24 εκ. Το δεύτερο φύλλο το ανοίγετε μικρότερο.
4. Βάζετε το πρώτο φύλλο σε λαδωμένο ταψάκι και απλώνετε μέσα τη γέμιση. Από πάνω σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο. Κλείνετε ολόγυρα την πίτα και ανοίγετε μερικές τρύπες στην επιφάνεια. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF