Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Στρούντελ με κοτόπουλο

Υλικά:
1 μεγάλο κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι

1 κόκκινη πιπεριά, σε κομματάκια
1 πράσινη πιπεριά, σε κομματάκια
1 κουτί 450 γραμμ. μανιτάρια,ψιλοκομμένα
1 καρότο ελαφρά ζεματισμένο, σε κομματάκια
1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κούπες τριμμένο ρεγκάτο
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
10 φύλλα κρούστας για πίτα (σπιτικά ή έτοιμα)
αλάτι, πιπέρι
1/3 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη

Εκτέλεση:
Αφαιρέστε την πέτσα από το κοτόπουλο και βάλτε το να σιγοβράσει με λίγο νερό και το κρεμμύδι, ώσπου να μαλακώσει και να μείνει με λίγο ζουμί. Βγάλτε το από την κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει. Καθαρίστε το κρέας από τα κόκαλα και λιανίστε το, καθώς και το κρεμμύδι. Ανακατέψτε τα με το ζουμί που έμεινε στην κατσαρόλα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα δύο κουταλιές λάδι και σοτάρετε ελαφρά μέσα σε αυτό τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το καρότο. Προσθέστε τα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά. Τρίψτε μπόλικο πιπέρι και αλάτι, αν χρειάζεται. Στρώστε στον πάγκο εργασίας 5 φύλλα, το ένα επάνω στο άλλο, βουτυρώνοντάς τα καλά. Σε μια από τις μακριές άκρες των φύλλων αραδιάστε κατά μήκος το μισό μείγμα του κοτόπουλου. Διπλώστε λίγο δεξιά και αριστερά τις άκρες των φύλλων και τυλίξτε σε ρολό. Με τα υπόλοιπα υλικά φτιάξτε ακόμα ένα ρολό. Τοποθετήστε τα ρολά σε ταψάκι και κάντε μερικές λοξές χαρακιές στην επιφάνειά τους για να φεύγει ο ατμός κατά το ψήσιμο. Βουτυρώστε την επιφάνεια και ψήστε τα ρολά στους 180 βαθμούς Κελσίου, 30΄ - 35΄, να ροδίσει καλά το φύλλο. Σερβίρετε τα στρούντελ ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF