Υλικά
1 κοτόπουλο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλιά ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε 8 κομμάτια και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατόνερο. Το αφήνουμε για 3-4 ώρες και στη συνέχεια του βγάζουμε την πέτσα του. Το δέρμα θα αφαιρεθεί εύκολα λόγω αλατόνερου. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το λεμόνι, τη ρίγανη, ½ κουταλάκι αλάτι, πιπέρι και 1 ½ φλιτζάνι νερό.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει με τη λαδορίγανη.
Συνοδεύεται με πατάτες φούρνου, η τηγανητές.
1 κοτόπουλο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλιά ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε 8 κομμάτια και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατόνερο. Το αφήνουμε για 3-4 ώρες και στη συνέχεια του βγάζουμε την πέτσα του. Το δέρμα θα αφαιρεθεί εύκολα λόγω αλατόνερου. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το λεμόνι, τη ρίγανη, ½ κουταλάκι αλάτι, πιπέρι και 1 ½ φλιτζάνι νερό.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει με τη λαδορίγανη.
Συνοδεύεται με πατάτες φούρνου, η τηγανητές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου