Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Κοτόπουλο ριγανάτο

Υλικά
1 κοτόπουλο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλιά ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε 8 κομμάτια και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατόνερο. Το αφήνουμε για 3-4 ώρες και στη συνέχεια του βγάζουμε την πέτσα του. Το δέρμα θα αφαιρεθεί εύκολα λόγω αλατόνερου. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το λεμόνι, τη ρίγανη, ½ κουταλάκι αλάτι, πιπέρι και 1 ½ φλιτζάνι νερό.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει με τη λαδορίγανη.
Συνοδεύεται με πατάτες φούρνου, η τηγανητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF