Υλικά για 20 Spring Rolls:
1/4 από λάχανο μεσαίου μεγέθους.
2 με 3 καροτάκια
1 κρεμμύδι ξερό
3-4 κρεμμυδάκια (μικρά) χλωρά
Μία κούπα φύτρες φασολιών. (Τα οποία θα τα βρείτε σε κονσέρβες στο super market με την ονομασία bean sprouts
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι
τσίλι ήτε σκόνη, ήτε σε λαχανικό
ένα αυγό
Δυο πακέτα φύλλο κρούστας
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το τσίλι αν είναι λαχανικό, τα κρεμμύδια (χλωρά και ξερά), περνάμε το καρότο από τον τρίφτη για να το έχουμε σε λεπτές λωρίδες.
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα γουόκ, η αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός το αβγό, και τα σοτάρουμε λίγο να μαραθούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε το αυγό με το αλάτι και το ρίχνουμε στα λαχανικά ανακατεύοντας καλά. Διπλώνουμε το φύλλο κρούστας τόσο, όσο για να τετραγωνιστεί το φύλλο μας.
Τοποθετούμε μία κουταλιά από το μείγμα μας, διαγώνια στη μία γωνία.
Πιάνουμε τη μία γωνία και αρχίζουμε να τυλίγουμε, μέχρι να φτάσουμε στη μέση
Εκεί διπλώνουμε τις άκρες, προς τα μέσα για να μην αδειάσει η γέμιση μετά.
Συνεχίζουμε το τύλιγμα, και βάζουμε λίγο νερό στην άκρη του "φακέλου" ώστε να κολλήσει το spring roll και να μην ανοίξει. Όταν τυλίξουμε όλα τα spring rolls, βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι να κάψει, σε μία μέτρια προς το υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε τα πρώτα όταν το λάδι είναι έτοιμο και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Γίνονται και στην φριτέζα,
Τα βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι, βουτάμε στη γλυκόξινη σάλτσα ...και καλή όρεξη!!!!
Συμβουλή
Εγώ προσωπικά θα έλεγα το φύλλο να το κόψουμε στα 4 και να χρησιμοποιήσουμε ένα κομμάτι για κάθε ρολάκι, επειδή με τον παραπάνω τρόπο βγαίνουν χοντρά τα ρολάκια μας... απλά γίνωντε πιό μικρά, η επιλογή... δική σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου