Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2-3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
1 κουταλιά σούπας τριμμένο κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
200 γραμ. μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί

Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζ. του καφέ λάδι
3 νεροπότηρα χυμό ντομάτας
½ ποτήρι νερό
1 κοφτό κουτάλι σούπας κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά 1 χούφτα πράσινες ελιές

Εκτέλεση
Σουρώνουμε λίγο το ψωμί και το ρίχνουμε στον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να περιμένει 1-2 ώρες στο ψυγείο.
 Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας και το νερό. Αφήνουμε να βράσει, ρίχνουμε το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Όσο βράζει η σάλτσα πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα μπαλάκια και τα ρίχνουμε στην σάλτσα. Μαγειρεύουμε για περίπου ½ ώρα σε μέτρια φωτιά.
Αν θέλουμε ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μια χούφτα πράσινες ελιές 2-3 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF