Υλικά:
1 σπλήνα μοσχαρίσια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1,5 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κιλό φέτα τριμένη
Αλάτι ,πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τη σπλήνα και την κόβουμε κατά μήκος στα δύο. Ανοίγουμε με μυτερό μαχαίρι το επάνω μέρος από κάθε κομμάτι με προσοχή να μην κόψουμε την εξωτερική μεμβράνη και συνεχίζουμε να κόβουμε εσωτερικά με μικρές κινήσεις μέχρι να γίνει η σπλήνα σαν μικρή σακούλα. Σε ένα μπώλ βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, τη φέτα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με προσοχή τη σπλήνα. Ράβουμε την άκρη της για να μην μας αδειάσει στο ψήσιμο ή στερεώνουμε οδοντογλυφίδες ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Τοποθετούμε τη σπλήνα σε ταψάκι αλατοπιπερώνουμε και πάλι (το πιπέρι πρέπει να είναι αρκετό) και περιχύνουμε με το λάδι (και αυτό αρκετό). Ψήνουμε στους 180C περίπου μία ώρα.
1 σπλήνα μοσχαρίσια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1,5 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κιλό φέτα τριμένη
Αλάτι ,πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τη σπλήνα και την κόβουμε κατά μήκος στα δύο. Ανοίγουμε με μυτερό μαχαίρι το επάνω μέρος από κάθε κομμάτι με προσοχή να μην κόψουμε την εξωτερική μεμβράνη και συνεχίζουμε να κόβουμε εσωτερικά με μικρές κινήσεις μέχρι να γίνει η σπλήνα σαν μικρή σακούλα. Σε ένα μπώλ βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, τη φέτα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με προσοχή τη σπλήνα. Ράβουμε την άκρη της για να μην μας αδειάσει στο ψήσιμο ή στερεώνουμε οδοντογλυφίδες ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Τοποθετούμε τη σπλήνα σε ταψάκι αλατοπιπερώνουμε και πάλι (το πιπέρι πρέπει να είναι αρκετό) και περιχύνουμε με το λάδι (και αυτό αρκετό). Ψήνουμε στους 180C περίπου μία ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου