Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Σπλήνα γεμιστή 2

Υλικά:
1 σπλήνα μοσχαρίσια
300 γραμ. συκώτι αρνήσιο, η κατσικίσιο ψιλοκομμένο. (εναλακτικά βάζουμε κυμά)
1/3 φλυτζ. ρύζι
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
μάραθο, άνηθο
αλάτι, πιπέρι
1 ½ ποτήρι κρασί λευκό
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πλένουμε την σπλίνα πολύ καλά. Με ένα μεγάλο, καλά ακονισμένο μαχαίρι, ανοίγουμε τη σπλήνα στη μέση, προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τα τοιχώματά της, φτιάχνοντας κάτι σαν σακούλα.
Ψιλοκόβουμε τον μάραθο, τον άνηθο και το κρεμμύδι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το συκώτι και το τσιγαρίζουμε για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο και το μάραθο και τσιγαρίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το ρύζι και 3/4 ποτηριού κρασί, αλατοπιπερώνουμε (σηκώνει αρκετό πιπέρι), χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και περιμένουμε ώσπου να σωθούν τα υγρά του μείγματός μας.
Γεμίζουμε τη σπλήνα μας από την τομή που της έχουμε κάνει και αφού τελειώσουμε, ράβουμε το άνοιγμα και την τοποθετούμε σε ανά ταψί, στο οποίο προσθέτουμε νερό, λίγο λάδι και το υπόλοιπο κρασί. Την αλατοπιπερώνουμε απ' έξω και την τοποθετούμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου δύο ώρες.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γυρίζουμε τη σπλήνα μας, με προσοχή, 2-3 φορές για να ψηθεί καλά κι από τις δύο πλευρές και προσθέτου με νερό, αλλά και κρασί, αν χρειαστεί.
Τη βγάζουμε από το φούρνο και αφού την αφήσουμε να κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε κάθετα κομμάτια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF