Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
200 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
2 κ. γλ. πέικιν πάουντερ
5 - 6 κυβάκια σπανάκι κατεψυγμένο
1 κούπα κασέρι τριμμένο
1/2 κούπα φέτα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με μία κουταλιά φυτίνη, ρίχνουμε και το σπανάκι, και αφού γίνει το ψιλοκόβουμε κάπως με ένα μαχαίρι ή με ψαλίδι. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το βούτυρο, γιαούρτι, αλεύρι, πέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα τυριά το μείγμα σπανάκι, τα αβγά χτυπημένα ελαφρώς, και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για μάφινς και ρίχνουμε από μία καλή κουταλιά της σούπας σε κάθε θήκη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά να πάρουν χρυσαφή χρώμα.
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
200 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
2 κ. γλ. πέικιν πάουντερ
5 - 6 κυβάκια σπανάκι κατεψυγμένο
1 κούπα κασέρι τριμμένο
1/2 κούπα φέτα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με μία κουταλιά φυτίνη, ρίχνουμε και το σπανάκι, και αφού γίνει το ψιλοκόβουμε κάπως με ένα μαχαίρι ή με ψαλίδι. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το βούτυρο, γιαούρτι, αλεύρι, πέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα τυριά το μείγμα σπανάκι, τα αβγά χτυπημένα ελαφρώς, και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για μάφινς και ρίχνουμε από μία καλή κουταλιά της σούπας σε κάθε θήκη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά να πάρουν χρυσαφή χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου