Σάλτσα βερντέ, η πράσινη σάλτσα. Για μπριζόλες, ψητά σχάρας, και για πολλές ακόμα χρήσεις.
Υλικά:2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
2 κουτ. σ. κάπαρη
2 μικρά αγγουράκια τουρσί σε γλυκό ξύδι, χοντροκομμένα
1 1/3 κούπα φύλλα μαϊντανό, χοντροκομμένα
6-7 φύλλα φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένα
1/2 κούπα φρέσκα φύλλα μέντας, χοντροκομμένα
6 φιλέτα αντσούγιας, χοντροκομμένα
1 κουτ. σ. μουστάρδα
3 κουτ. σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
λίγο θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
80 γρμ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε στο μούλτι, τα λαχανικά, την μουστάρδα, τις αντζούγιες, το αλάτι, και το ξίδι, να πάρουν τρεις τέσσερις γυρισιές, ώστε να ψιλοκοπούν καλά, όχι κρέμα.
2. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ, και προσθέτουμε το φρεσκοτριμένο πιπέρι, και το ελαιόλαδο κατά διαστήματα, ενώ δουλεύουμε καλά-καλά και δυνατά με το σύρμα, ώστε να φτιάξουμε μια απαλή κρεμώδες σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου