Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μάφινς αλμυρά, με γραβιέρα και ξερά σύκα

Υλικά για 16 μάφινς:
3 αβγά
180 ml ελαιόλαδο
240 ml γάλα πλήρες
160 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
200 γρμ. τυρί γραβιέρα τριμμένο
160 γρμ. ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλ. φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
1/8 κουτ. γλ. φερσκοτριμμένο πιπέρι τρικολόρε (μαύρο, πράσινο, άσπρο, ροζ)
Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Σ' ένα μεγάλο μπολ, σπάστε τα αβγά, προσθέστε το γάλα και το ελαιόλαδο και χτυπήστε τα όλα ελαφρά με έναν αβγοδάρτη. Μετά προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπήστε με το σύρμα. Θα έχετε ένα σχεδόν νερουλό μείγμα.

2. Προσθέστε στο μείγμα το τριμμένο τυρί, τα ψιλοκομμένα ξερά σύκα, τα μυρωδικά και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά με μια λαστιχένια σπάτουλα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά τα σύκα με το μείγμα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δε θα βυθιστούν στον πάτο της φόρμας.

3. Στάξτε 3-4 σταγόνες ελαιόλαδο στα κουπάκια της φόρμας για μάφινς και αλείψτε τα καλά. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτάκια για μάφινς. Γεμίστε κάθε κουπάκι της φόρμας κατά 3/4 με το μείγμα, με τη βοήθεια ενός κουταλιού.

4. Ψήστε τα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25-30 λεπτά, ή μέχρι όταν καρφώστε ένα μαχαίρι στο κέντρο του μάφιν να βγαίνει καθαρό. Τα μάφινς πρέπει να έχουν ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα, όταν τα βγάλετε απ' τον φούρνο.
5. Αφήστε τα να κρυώσουν στη φόρμα για λίγο και μετά τοποθετήστε τα πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν. Συνεχίστε την διαδικασία με το υπόλοιπο υλικό.

Τρώγονται κατά προτίμηση φρέσκα, ή και την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF