Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Αρνάκι φάτα με μόζα (Κάιρο)

Υπέροχη συνταγή από το Κάιρο. Η συνταγή είναι από την εκπομπή, "Μπουκιά και συχώριο" του Ηλία Μαμαλάκη,

Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό αρνάκι
2 κρεμμύδια
1 ρίζα σέλινο
1 καρότο
2 φύλλα δάφνης
1 αραβική πίτα μεγάλη
2 κ. σ.λάδι
1 κ .σ.βούτυρο
1 κ. γλυκού λυωμένο σκόρδο
1/2 κ. γλυκού τριμμένο κόλλιανδρο
2 κ .σ. ξύδι
4 κ .σ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
4 φλυτζάνια βρασμένο ρύζι
1/2 κ .γλυκού άσπρο πιπέρι
1/2 κ. γλ. κύμινο

Εκτέλεση:
Πλένετε το κρέας και το τεμαχίζετε. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια. Καθαρίζετε τα καρότα. Ξεπλένετε τα φύλλα του σέλινου.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό και τοποθετείτε τα κομμάτια του αρνιού. Μαζί βάζετε το σέλινο, τη δάφνη τα κρεμμύδια, και το καρότο. Οταν βράσει και μαλακώσει το κρέας το βγάζετε με μία κουτάλα απο τη κατσαρόλα και φυλάτε το ζωμό.
 Σε μία κατσαρόλα βάζετε βούτυρο και λάδι. Ρίχνετε το λειωμένο σκόρδο το σοτάρετε και μετα βάζετε τα κομμάτια του κρέατος για να ροδίσουν απο όλες τις πλευρές. Οταν το κρέας ροδίσει ρίχνετε το ξύδι ,πιπέρι, αλάτι, και 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα απο φρέσκια τομάτα. Αφήνετε να πάρουν βράση μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη φάτα: Kόβετε τη αραβική πίτα σε κομματάκια και την τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει.Βγάζετε τα κομματάκια απο το τηγάνι και τα βάζετε σ ενα απορροφητικό χαρτί.
Στο ίδιο τηγάνι βάζετε το κύμινο το άσπρο πιπέρι 1 κουταλιά ξύδι και το βρασμένο ρύζι, Προσθέτετε λίγο απο τον ζωμό που έβρασε το κρέας. Ανακατεύετε, τ 'αφήνετε να πάρουν μία βράση και να πιούν όλα τα υγρά. Αποσύρετε το τηγάνι απο τη φωτιά και προσθέτετε τις τηγανισμένες πιτούλες. Ανακατεύετε. Βάζετε το ρύζι σε φορμάκια.

Για το σερβίρισμα βάζετε σ ενα πιάτο το κρέας δίπλα αναποδογυρίζετε τη φόρμα με το ρύζι . Περιχύνετε το ρύζι με μία κουταλιά της σούπας σάλτσα φρέσκια τομάτας.

H συνταγή παρουσιάστηκε στο επεισόδιο του Καίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF