Jalapeno enchilada sauce
Υλικά:1/4 κούπας φυτικό έλαιο
2 κουτ. σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ. σ. τσίλι σε σκόνη
200 γρμ. σάλτσα ντομάτας, (π.χ. πουμαρό)
1 1/4 κούπα νερό
1/4 κουτ. γλ. κύμινο
1/3 κουτ. γλ. ρίγανη
1/4 κουτ. γλ. σκόνη σκόρδου
1 κουτ. γλ. κρεμμύδι ψιλοτριμένο, γλυκό όχι πολύ καυτερό
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
Οδηγίες:
Σε μέτρια έως δυνατή φωτιά, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Ανακατέψτε το αλεύρι και το τσίλι σκόνη, ρίξτε τα στο τηγάνι, και μαγειρέψτε το μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Με αυτόν τον τρόπο απορροφά το αλεύρι το πολύ κάψιμο του τσίλι.
Σταδιακά ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, το κύμινο, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, και το κρεμμύδι, και την ρίγανη. Συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου, ή μέχρι να πήξει η σάλτσα ελαφρώς. Περάστε αν θέλετε την σάλτσα από το μούλτι, για να γίνει πιο λεία και απαλή. Φυλάξτε την σε αποστειρωμένο βάζο, για μελλοντική χρήση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου