Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ζύμη για tortillas (τορτίγιες)

Υλικά:

150 γρμ. αλεύρι
100 γρμ. αλεύρι καλαμποκιού
1 ποτήρι χλιαρό νερό (200 γρμ. περίπου)

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα αλεύρια και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε τη ζύμη για 3-4 λεπτά. Παίρνουμε ένα μπαλάκι σε μέγεθος καρυδιού, και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο 20 εκ. διάμετρο. Ανοίγουμε όλα τα φύλλα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό και ψήνουμε τα φύλλα και από τις δυο πλευρές. Δεν θέλει πολύ ψήσιμο, μισό λεπτό περίπου σε κάθε πλευρά.
Όταν κρυώσουν μπορούμε να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο, κλεισμένες σε αεροστεγές σακούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF