Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ρώσικη σαλάτα (η αυθεντική)

Υλικά:
4 μεγάλες πατάτες
3 αβγά
2 καρότα
1 κονσέρβα αρακά, ή κατεψυγμένος
παριζάκι ή ζαμπόν ολόκληρο κομμάτι, όχι σε φέτες
6-7 μικρά αγγουράκια τουρσί
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
4 - 5 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
άνηθος, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε τα αβγά σφιχτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα αυγά και τα ψιλοκόβουμε σε ένα μεγάλο σκεύος. Έχει σημασία να είναι πολύ ψιλοκομμένα τα υλικά, ειδικά η πατάτα.
Προσθέτουμε τον αρακά, χωρίς το ζουμί. Εάν προτιμήσουμε τον κατεψυγμένο αρακά, τον βράζουμε και αφήνουμε να κρυώσει και μετά τον προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Κόβουμε 3 φέτες παριζάκι πάχους 1 εκ. και το ψιλοκόβουμε σε κύβους.
Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια τουρσί, και τα καρότα, και τα προσθέτουμε και αυτά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και τα προσθέτουμε μέσα.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την μαζιονέζα και ανακατεύουμε πολύ καλά την σαλάτα.
Την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο για να κρυώσει πριν την σερβίρουμε.

Tips:
Είναι πολύ σημαντικό τα υλικά να είναι ψιλοκομμένα για να μην είναι η γεύση της σαλάτας, γεύση ενός συγκεκριμένου υλικού. Δεν είναι πατατοσαλάτα ούτε αβγοσαλάτα, οπότε όλα τα υλικά καλό θα ήταν να είναι καλά ψιλοκομμένα και πολύ καλά ανακατεμένα.
Προτιμήστε τα γλυκόξυνα αγγουράκια και προσέξτε να είναι οσο πιό σφιχτά γίνεται.

Μαγιονέζα σπιτική

Υλικά:
2 κρόκους αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο, ή ηλιέλαιο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουταλάκια ξύδι ελαφρώς ζεστό
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι αλάτι
Ελάχιστη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τους κρόκους, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το αλάτι, και τη ζάχαρη και αρχίζουμε να τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Καθώς τα χτυπάμε προσθέτουμε σιγά σιγά και σταθερά το λάδι. Χτυπήστε με δύναμη για 30 περίπου δευτερόλεπτα ακόμη, ώστε η μαγιονέζα να γίνει παχύρρευστη και λεία. Στη συνέχεια προσθέστε το ζεστό ξύδι, ανακατέψτε λίγο ακόμα, και η μαγιονέζα είναι έτοιμη.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία το πώς θα ρίξουμε το λάδι, έτσι ώστε να μην μας κόψει η μαγιονέζα.



Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Thousand Island sauce

Υλικά
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ (πάστα)
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο ανάμικτο τουρσί
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
1 κουτ. γλυκού ξύδι
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, (μόνο το άσπρο)
 αλάτι και πιπέρι
1 με 2 σταγόνες ταμπάσκο

Οδηγίες
Ανακατεύουμε καλά τον ντοματοπελτέ με το ελαιόλαδο, να αραιώσει. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε και τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε καλά, και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Αν θέλετε βάζετε το τουρσί με το κρεμμύδι και το ξύδι στο μούλτι, και τα πολτοποιείτε.


Thousand Island sauce 2

Υλικά
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ (πάστα)
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, (μόνο το άσπρο)
1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένη πιπεριά πράσινη
1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένη πιπεριά κόκκινη
αλάτι και πιπέρι
1 με 2 σταγόνες ταμπάσκο

Οδηγίες
Ανακατεύουμε καλά τον ντοματοπελτέ με το ελαιόλαδο, να αραιώσει. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και  προσθέτουμε και τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε καλά, και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Αν θέλετε βάζετε τα λαχανικά με το ξύδι στο μούλτι, και τα πολτοποιείτε.


Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σάλτσα πορτοκαλιού (για πουλερικά και κρέας)

Υλικά:
4 πορτοκάλια
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
4 κουταλιές Grand Marnier
3 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξύνουμε το ένα πορτοκάλι και φυλάμε ένα κουταλάκι από το ξύσμα του. Στύβουμε και τα 4 πορτοκάλια και φυλάμε το χυμό τους. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το χυμό των πορτοκαλιών, το ζωμό κοτόπουλου και το ξύσμα και τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Όταν μειωθεί η ποσότητα του υγρού ρίχνουμε το Grand Marnier και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφού σουρώσουμε τη σάλτσα μας προσθέτουμε μέσα της το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.
Αν την θέλουμε πιό δεμένη, ρίχνουμε λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό, λίγο πρίν την κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Print this page

Print Friendly and PDF