Υλικά:
4 πορτοκάλια
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
4 κουταλιές Grand Marnier
3 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξύνουμε το ένα πορτοκάλι και φυλάμε ένα κουταλάκι από το ξύσμα του. Στύβουμε και τα 4 πορτοκάλια και φυλάμε το χυμό τους. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το χυμό των πορτοκαλιών, το ζωμό κοτόπουλου και το ξύσμα και τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Όταν μειωθεί η ποσότητα του υγρού ρίχνουμε το Grand Marnier και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφού σουρώσουμε τη σάλτσα μας προσθέτουμε μέσα της το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.
Αν την θέλουμε πιό δεμένη, ρίχνουμε λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό, λίγο πρίν την κατεβάσουμε από τη φωτιά.
4 πορτοκάλια
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
4 κουταλιές Grand Marnier
3 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξύνουμε το ένα πορτοκάλι και φυλάμε ένα κουταλάκι από το ξύσμα του. Στύβουμε και τα 4 πορτοκάλια και φυλάμε το χυμό τους. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το χυμό των πορτοκαλιών, το ζωμό κοτόπουλου και το ξύσμα και τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Όταν μειωθεί η ποσότητα του υγρού ρίχνουμε το Grand Marnier και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφού σουρώσουμε τη σάλτσα μας προσθέτουμε μέσα της το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.
Αν την θέλουμε πιό δεμένη, ρίχνουμε λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό, λίγο πρίν την κατεβάσουμε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου