Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Xοιρινά φιλετάκια με σάλτσα σελινόριζας

Υλικά
Για 4 άτομα
1½ κιλό χοιρινό φιλέτο ψαρονέφρι, κομμένο σε μέτριους κύβους
180 γρ. Βιτάμ
1 σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε μέτριους κύβους
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κύβους βοδινού Κnorr
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία
1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του Βιτάμ μαζί με το κομμένο σε κύβους χοιρινό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο, και μαγειρεύουμε έως ότου γίνουν όλα τα υλικά τρυφερά.

2. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε 1½ λίτρο νερό και τους 2 κύβους βοδινού, και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

3. Παράλληλα, σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα του Βιτάμ μαζί με το πράσο και τη σελινόριζα, και μαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν. Προσθέτουμε νερό έως ότου τα σκεπάσει. Όταν μαγειρευτούν τα σουρώνουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ.

4. Όταν τα χοιρινά φιλετάκια μαγειρευτούν, ρίχνουμε την κρέμα της σελινόριζας μέσα στο σκεύος και προσθέτουμε τον άνηθο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

5. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό ποτήρι του κρασιού νερό, το ρίχνουμε και αυτό μέσα, και ανακατεύουμε έως ότου δέσει η κρέμα με τα χοιρινά φιλετάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF