Υλικά
6 μέτριες πατάτες
4 κουτ. σ. ζεστό γάλα
4 κουτ. σ. βούτυρο
1 κύβο ζωμό βοδινού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κομμμάτια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, να σκεπάσει τις πατάτες.
Τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ και τις στραγγίζουμε.
Τις λιώνουμε με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία προσθέτουμε το γάλα, αφού προηγουμένος έχουμε διαλύσει σε αυτό τον κύβο ζωμού, και ρίχνουμε και το βούτυρο δουλεύοντας έως ότου λιώσει το βούτυρο.
Τις κατεβάζουμε από το μάτι, ρίχνουμε το πιπέρι και τις χτυπάμε με το σύρμα για να γίνουν αφράτες. Εναλακτικά τις χτυπάμε στο μίξερ για λίγο.
Σερβίρεται ζεστός.
6 μέτριες πατάτες
4 κουτ. σ. ζεστό γάλα
4 κουτ. σ. βούτυρο
1 κύβο ζωμό βοδινού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κομμμάτια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, να σκεπάσει τις πατάτες.
Τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ και τις στραγγίζουμε.
Τις λιώνουμε με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία προσθέτουμε το γάλα, αφού προηγουμένος έχουμε διαλύσει σε αυτό τον κύβο ζωμού, και ρίχνουμε και το βούτυρο δουλεύοντας έως ότου λιώσει το βούτυρο.
Τις κατεβάζουμε από το μάτι, ρίχνουμε το πιπέρι και τις χτυπάμε με το σύρμα για να γίνουν αφράτες. Εναλακτικά τις χτυπάμε στο μίξερ για λίγο.
Σερβίρεται ζεστός.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου