Υλικά
1 πάπια 1 ½-2 κιλά
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2-3 πορτοκάλια για το γαρνίρισμα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
100 γρμ. φρέσκο βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
2-3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουτ. σούπας καλό κονιάκ
4 κουτ. σούπας λικέρ
1 κουταλιά ξύδι
Οδηγίες συνταγής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε την πάπια κομμένη σε κομμάτια μαζί με το ψιλοκομμένο καρότο και κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κονιάκ και το λικέρ, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά, προσθέτοντας 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού.
Σουρώνουμε τη σάλτσα και τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Για να σερβίρουμε τοποθετούμε την πάπια σε μια πιατέλα και την περιχύνουμε με την σάλτσα πορτοκάλι.
Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες και τα τηγανίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό για να μελώσουν.
Βάζουμε τις γλασσαρισμένες φέτες πορτοκαλιού γύρω γύρω στην πιατέλα σαν γαρνιτούρα.
Διάρκεια: 1 ώρα περίπου
1 πάπια 1 ½-2 κιλά
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2-3 πορτοκάλια για το γαρνίρισμα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
100 γρμ. φρέσκο βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
2-3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουτ. σούπας καλό κονιάκ
4 κουτ. σούπας λικέρ
1 κουταλιά ξύδι
Οδηγίες συνταγής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε την πάπια κομμένη σε κομμάτια μαζί με το ψιλοκομμένο καρότο και κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κονιάκ και το λικέρ, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά, προσθέτοντας 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού.
Σουρώνουμε τη σάλτσα και τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Για να σερβίρουμε τοποθετούμε την πάπια σε μια πιατέλα και την περιχύνουμε με την σάλτσα πορτοκάλι.
Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες και τα τηγανίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό για να μελώσουν.
Βάζουμε τις γλασσαρισμένες φέτες πορτοκαλιού γύρω γύρω στην πιατέλα σαν γαρνιτούρα.
Διάρκεια: 1 ώρα περίπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου