Υλικά
1 μπουτάκι αρνίσιο (~2 κιλά)
3 κουταλιές μέλι
το χυμό από 1/2 λεμόνι
3 κουταλιές μουστάρδα απαλή
100 γρμ. ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
το χυμό από 1 πορτοκάλι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πλένουμε και τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί
2. Χτυπάμε όλα τα άλλα υλικά μας στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα μας στο κρέας ώστε να το καλύψει παντού και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς για μια ακόμα ώρα.
4. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γυρίζουμε το κρέας να ψήνεται και από τις δύο πλευρές.
Τips:
Μπορούμε να προσθέσουμε πατάτες στο ψητό μας που θα πάρουν την υπέροχη γεύση και μυρωδιά του μείγματος που έχουμε ετοιμάσει.
1 μπουτάκι αρνίσιο (~2 κιλά)
3 κουταλιές μέλι
το χυμό από 1/2 λεμόνι
3 κουταλιές μουστάρδα απαλή
100 γρμ. ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
το χυμό από 1 πορτοκάλι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πλένουμε και τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί
2. Χτυπάμε όλα τα άλλα υλικά μας στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα μας στο κρέας ώστε να το καλύψει παντού και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς για μια ακόμα ώρα.
4. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γυρίζουμε το κρέας να ψήνεται και από τις δύο πλευρές.
Τips:
Μπορούμε να προσθέσουμε πατάτες στο ψητό μας που θα πάρουν την υπέροχη γεύση και μυρωδιά του μείγματος που έχουμε ετοιμάσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου