Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Πολύχρωμη τονοσαλάτα

Υλικά για 2-4, άτομα:
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
1 βαζάκι μαγιονέζα (αν είναι σπιτική ακόμα καλύτερα)
1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη
1 πράσινη πιπεριά μεγάλη
1 κίτρινη πιπεριά μεγάλη
1 πορτοκαλί πιπεριά μεγάλη
2 κονσέρβες τόνο σε νερό

Σημ. Όλα τα υλικά εκτός των ζυμαρικών να είναι από πριν στο ψυγείο (πρέπει να είναι κρύα)

Εκτέλεση:
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ψιλοκόβουμε σε τετραγωνάκια 0.5 - 1 εκ. τις πιπεριές μας.
Αφού στραγγίσουμε τα ζυμαρικά, τα αφήνουμε να κρυώσουν ή τα περιχύνουμε με νεράκι για να κρυώσουν γρηγορότερα και τα ξαναστραγγίζουμε.
Στραγγίζουμε καλά τον τόνο και τον "κομματιάζουμε" με τη βοήθεια ενός πιρουνιού σε μπουκίτσες πάχους 2 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε εναλλάξ λίγα-λίγα τα υλικά μας: μακαρόνια, πιπεριές, μαγιονέζα και τόνο.
Τα ανακατεύουμε όλα καλά. Αν θέλουμε μεταφέρουμε την τονοσαλάτα μας σε ένα πιο εμφανίσιμο σκεύος σερβιρίσματος. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα τουλάχιστον πριν τη σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν οι γεύσεις και να είναι αρκετά δροσερή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF