Υλικά για 2-4, άτομα:
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
1 βαζάκι μαγιονέζα (αν είναι σπιτική ακόμα καλύτερα)
1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη
1 πράσινη πιπεριά μεγάλη
1 κίτρινη πιπεριά μεγάλη
1 πορτοκαλί πιπεριά μεγάλη
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
Σημ. Όλα τα υλικά εκτός των ζυμαρικών να είναι από πριν στο ψυγείο (πρέπει να είναι κρύα)
Εκτέλεση:
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ψιλοκόβουμε σε τετραγωνάκια 0.5 - 1 εκ. τις πιπεριές μας.
Αφού στραγγίσουμε τα ζυμαρικά, τα αφήνουμε να κρυώσουν ή τα περιχύνουμε με νεράκι για να κρυώσουν γρηγορότερα και τα ξαναστραγγίζουμε.
Στραγγίζουμε καλά τον τόνο και τον "κομματιάζουμε" με τη βοήθεια ενός πιρουνιού σε μπουκίτσες πάχους 2 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε εναλλάξ λίγα-λίγα τα υλικά μας: μακαρόνια, πιπεριές, μαγιονέζα και τόνο.
Τα ανακατεύουμε όλα καλά. Αν θέλουμε μεταφέρουμε την τονοσαλάτα μας σε ένα πιο εμφανίσιμο σκεύος σερβιρίσματος. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα τουλάχιστον πριν τη σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν οι γεύσεις και να είναι αρκετά δροσερή.
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
1 βαζάκι μαγιονέζα (αν είναι σπιτική ακόμα καλύτερα)
1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη
1 πράσινη πιπεριά μεγάλη
1 κίτρινη πιπεριά μεγάλη
1 πορτοκαλί πιπεριά μεγάλη
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
Σημ. Όλα τα υλικά εκτός των ζυμαρικών να είναι από πριν στο ψυγείο (πρέπει να είναι κρύα)
Εκτέλεση:
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ψιλοκόβουμε σε τετραγωνάκια 0.5 - 1 εκ. τις πιπεριές μας.
Αφού στραγγίσουμε τα ζυμαρικά, τα αφήνουμε να κρυώσουν ή τα περιχύνουμε με νεράκι για να κρυώσουν γρηγορότερα και τα ξαναστραγγίζουμε.
Στραγγίζουμε καλά τον τόνο και τον "κομματιάζουμε" με τη βοήθεια ενός πιρουνιού σε μπουκίτσες πάχους 2 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε εναλλάξ λίγα-λίγα τα υλικά μας: μακαρόνια, πιπεριές, μαγιονέζα και τόνο.
Τα ανακατεύουμε όλα καλά. Αν θέλουμε μεταφέρουμε την τονοσαλάτα μας σε ένα πιο εμφανίσιμο σκεύος σερβιρίσματος. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα τουλάχιστον πριν τη σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν οι γεύσεις και να είναι αρκετά δροσερή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου